Playa del Carmen

 

  

Turizmus Playa del Carmenen

Chichén Itzá

A Chichén Itzát kétségtelenül a világ egyik legjelentősebb régészeti csodájaként tartják számon. A piramist időszámításunk szerint 495-ben fedezték fel, majd aprólékos gonddal újították fel. Oszlopos szerkezetével és harcos ábrázolásaival az ókori Rómára emlékeztet.

Xaman-ha Aviary

A Xaman-ha Aviary egy gyönyörű hely, ahol testközelben láthatjuk a természet csodáit. Rengeteg ritka és különleges madárfaj, különféle kacsák, gólyák, rózsaszín flamingók, tukánok, papagájok és sok más madárfajta látható itt. A bekerített területen a madarakat ketrecek nélkül figyelhetjük meg, ahol ebben a zárt közegben, a vadonhoz hasonló természetazonos körülményeket hoztak számukra létre. A telepet egy magánkézben lévő cég működteti, ennek köszönhetően a belépők nem túl drágák.

Xaman-ha Aviary

Cozumel Island

A Cozumel sziget Mexikó legnagyobb Karib tengeri szigete, pontosan szemben fekszik Playa del Carmennel. A sziget környéke igen kedvelt a könnyűbúvárok és a palack nélkül merülők körében. Rengeteg üzlet is működik a szigeten, mivel a hatalmas tengerjáró hajók mind kikötnek itt. A bevásárlóhelyek, éttermek San Miguel-ben találhatók, mely nagyrészt amerikai stílusban épültek, és sok más vendéglátóhely között megtalálható itt pl. a Hard Rock Café lánc is. A szárazföld és a sziget között óránként közlekedik a komp, mellyel kb. 30 perce alatt érjük el a szigetet. A retúr jegy kb. 15 USD.

Időjárás

 

A terület szubtrópusi klímája miatt az év nagy részében a hőmérséklet igen meleg, szinte forró. A Ráktérítő közelsége okozza, hogy a napsütés igen intenzív, amikor csak lehet napernyő használatát mindenképp javasoljuk. Az átlagos hőmérséklet 27 C fok és a páratartalom is igen magas,  kb. 90%-os.

Étkezés Playa del Carmenen

Playa del Carmenen a bárok és éttermek nagy része a La Quintán (5. sugárút) található, mely egy kedvelt, mindig nyüzsgő sétálóutca a város központjában. Érdemes akár csak egy ital mellett elüldögélni és figyelni a színes kavalkádot. A tengerparton lévő éttermekben igazi karibi hangulatban költhetjük el vacsoránkat.

Vásárlás Playa del Carmenen

 

Playa központja és legforgal-masabb vásárlóutcája a Quinta Avenida vagy röviden csak la Quinta. Rengeteg üzlet, butik és bódé található itt, ahol a legkülönbözőbb cikkeket, ajándéktárgyakat, ékszereket valamint iparművészeti remekeket árulnak.
 

 

  BUDGET LINE   JUNIOR LINE   BUSINESS LINE   EXCLUSIVE LINE

BIG BEN Language Studies

Külföldi oktatási programok szakértője 1991 óta

Telefon: (06-1)318-5732
Fax: (06-1)266-1754
E-mail