Információk Havannáról

 

Turizmus Havannában

Központi pályaudvar

Ez a történelmi épület régebben katonai fegyvertárként szolgált. 1912-ben lerombolták és amerikai mérnökök és építészek segítségével felépítették a Központi Pályaudvart, mely egyben helyettesítette a Villanueva állomást, mely a város első vasúti megállója volt. Kubában 1837 óta működik vasúti közlekedés, melyet - ha a vasúti fuvarozás történetét nézzük - igen korai időnek számít.
 

Fraternity park

A park területe régebben katonai kiképző helyként működött. A Havannában 1929-ben tartott Pán-Amerikai kongresszust követően nevezték el a parkot Amerikai Testvériség parkjának. Ez egy gyönyörű fákkal, bokrokkal gazdagon benőtt terület, ahol megtalálhatjuk a nemzeti hősök szobrait is.
 

Vissza az oldal tetejére

Forradalom tér - Plaza de la Revolución

A híres kubai forradalmat megelőzően ezt a teret egyszerűen csak Polgárok tereként hívták. Igazán híressé csak a kubai forradalom után vált, mivel ezen a központi helyen tartották a legtöbb szónoklatot, díszszemlét és más fontos eseményt a felkelés napjaiban.

Havanna - időjárás

Havannában, az Egyenlítőhöz  való közelsége miatt, szinte egész évben nagyon meleg és párás a levegő. Ahol ilyen típusú időjárás van, ott két évszakot különböztetünk meg, a novembertől áprilisig tartó száraz évszakot és a májustól októberig tartó esősebb, nedvesebb évszakot. Az esős évszak utolsó két hónapjában gyakran megfigyelhetők hurrikánok is a szigetország területén.


Havanna - étkezés

A kubai konyha, melyet minden idelátogatónak ki kell próbálnia, a spanyol és afrikai konyha keveréke, és leginkább a helyi alapanyagokat használja. A legismertebb ételek: a fekete bab rizzsel, a csirke rizzsel (arroz con pollo) és a picadillo, ami darált marhahúsból és rizsből készül. Ezek mellett a levesek is népszerűek. A kubai sör (cerveza) remek és híresek a koktélok is (Cuba Libre).

 

Havanna - vásárlás

 

A szállodákban és a repülőtéren található üzletekben kapható kubai szivar, rum, kávé és egyéb helyi specialitások. Érdemes még kubai zenei CD-t és az országról szóló könyveket, fotóalbumokat vásárolni.
 

 


Vissza az oldal tetejére

  BUDGET LINE   JUNIOR LINE   BUSINESS LINE   EXCLUSIVE LINE

BIG BEN Language Studies

Külföldi oktatási programok szakértője 1991 óta

Telefon: (06-1)318-5732, 06-30-513-4247
E-mail