Frissítve:   NYELVTANFOLYAMOK   KÖZÉPISKOLA   SZAKMAI GYAKORLAT   AKTUÁLIS AKCIÓK

 


  

 

Tempus Közalapítvány -
ingyenes külföldi nyelvtanulási program 2022

egyéni vagy csoportos utazással,
a Big Ben díjmentes segítségével

Kizárólag a Tempus Közalapítvány oldalán feltüntetett,
a Külföldi Nyelvtanulási Programban közreműködő nyelviskolákat és ezen nyelviskolák által erre a programra összeállított szolgáltatási csomagokkal és árakkal kialakított nyelviskolai tanfolyamokat ajánlunk. A Big Ben Oktatásszervező Kft nem jár el a Tempus Közalapítvány nevében vagy érdekében.

A Kormány 2019 február 6-i döntése értelmében azok a tanulók, akik a 2021-22-es tanévben nappali tagozatos 9. évfolyamos gimnáziumi, szakgimnáziumi és technikumi, valamint a 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi, továbbá a technikumi 11. vagy 12. évfolyamos tanulók  angolul, németül vagy franciául tanulnak kéthetes csoportos vagy egyéni külföldi nyelvtanuláson vehetnek részt.
A program hazai költségvetési forrásból valósul meg. A külföldi nyelvtanulási programon az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, de a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell.
Válaszható nyelvek: angol, német, francia
Célországok: Ausztria, Németország, Franciaország,
Egyesült Királyság, Málta, Írország


A célországokban történő nyelvtanulás két formában valósulhat meg.

1. A hazai középiskolák (fenntartók) által szervezett csoportos kiutazás és részvétel a minősített külföldi nyelviskolák által kínált kéthetes nyelvtanfolyamon 2022 június 18 és augusztus 28 között.
Csak a Tempus Közalapítvány honlapján szereplő nyelvtanfolyami ajánlatokból lehet választani, a Tempus finanszírozza, de nem szervezi meg a tanfolyamot.

2. Tanulók egyéni kiutazása és részvétele a minősített külföldi nyelviskolák által kínált kéthetes nyelvtanfolyamon. 2022 június 18 és augusztus 28 között.
Csak a Tempus Közalapítvány honlapján szereplő nyelvtanfolyami ajánlatokból lehet választani, a Tempus finanszírozza, de nem szervezi meg a tanfolyamot.
Miben tud a Big Ben díjmentesen segíteni a Tempus külföldi nyelvtanulási programjánál?
 

Segítséget nyújtunk a nyelviskolák közötti választáshoz  és a szabad helyek megtalálásában a Tempus listájából. (Várhatóan, a hatalmas létszám miatt komoly gond lesz helyet találni a diákoknak a nyári hónapokban.)
Sok, a listán szereplő, nyelviskolával évek, sőt évtizedek óta dolgozunk, küldünk magyar diákokat, sok tapasztalatunk van. Több nyelviskola is fenntart helyeket diákjainknak a nyári hónapokban. Minden, a Big Ben által ajánlott program szerepel a Tempus Közalapítvány hivatalos nyelviskolai listáján.

Információt adunk a külföldi nyelviskolákkal, célországgal,
kiutazással, helyi közlekedéssel kapcsolatban.

Segítünk beíratni a diákokat a kiválasztott nyelviskolába a Tempus előírásai szerint

Beszerezzük a nyelviskola visszaigazolását a Tempus előírásainak megfelelően.

E-mailben és telefonon kapcsolatot tartunk a külföldi nyelviskolával, levéve ezt a terhet a szervező tanár vagy az egyénileg utazó diák válláról.

Minden, a tanfolyammal kapcsolatos kérdésre válaszolunk.

Bármilyen a kint tartózkodás során felmerülő problémával is fordulhat hozzánk.


Az egyénileg utazó diákoknál, kérés esetén, segítünk meghosszabbítani az időtartamot, ha a diák a két hetesnél hosszabb tanfolyamot szeretne. (Ez esetben a plusz időtartamot már neki kell fizetnie,)

A 3. formánál (az egyes formák részleteit lásd fent):
Nagyon sok középiskolai partnerrel is tartunk kapcsolatot.
Segítünk, hogy létrejöjjön az intézmények közötti kapcsolat és megvalósuljon az olyan projekt alapú mobilitás, ami megfelel a Tempus előírásainak.


Csoportot küldő iskolákat szívesen személyesen is felkeresünk, hogy tájékoztassuk a tanárokat, diákokat. Szervező tanárokkal vagy egyénileg utazó diákokkal Budapest belvárosában lévő irodánkban tudunk személyesen találkozni.Az előbbiekben részletezett szolgáltatásaink díjmentesek.

Díjunkat, amennyiben igényt tartanak szolgáltatásunkra, a külföldi nyelviskolai partnereink biztosítják. Így egy jó adófizető magyar családi kisvállalkozást is támogathat, miközben úgy kap személyre szóló segítséget, hogy azért se Önnek, se a Tempus Közalapítványnak sem kell fizetnie.


Rólunk:
A BIG BEN 1991-ben alakult és az azóta eltelt évtizedekben a külföldi nyelvtanulás egyik vezető szervezőjeként működik Magyarországon. Közel tízezer egyéni és csoportos diák külföldi nyelvtanfolyamát és középiskolai tanév programját szerveztük meg az elmúlt években.
Két munkatársunk is harminc éves tapasztalattal rendelkezik külföldi oktatási programok szervezésében.

Várjuk jelentkezését, kérdéseit.Üdvözlettel:

Somodi Tamás
középiskolai tanár, cégvezető

BIG BEN Plusz Oktatásszervező Kft
Nyelvtanulás külföldön 1991 óta

Telefon: (06-1) 318-5732, 06-30-513-4247
E-mail: info@bigben.hu

www.bigben.hu


Iroda: 1085 Budapest, Csepreghy u.4.
Ügyfélfogadás: előzetes időpont egyeztetéssel
 

  BUDGET LINE   JUNIOR LINE   BUSINESS LINE   EXCLUSIVE LINE

BIG BEN Language Studies

Nyelvtanulás külföldön 1991 óta

Telefon: (06-1)318-5732, (06-30)513-4247
 E-mail